Krakow, Polen

Nå har jeg vært i Krakow, og reiser hjem imorgen! Byen er veldig fin enkelte steder, men det er noen kontraster på rike og fattige områder. Shoppingen her er ganske grei også! Alt er halv pris på enmåte. Kjøpte meg New Balance sko til ca450 kr. De er deilige å ha på seg, men da vi var i Auscwitch fikk jeg litt gnagsår fordi vi gikk så mye. Men gikk med skoene i hele dag og fikk ikke noe vondt. 

Som jeg nevnte var jeg i Auscwitch. Det er en gammel konsentrasjonleir fra andre verdenskrig. Det var helt forferdelig å tenke på hva fangene må ha gått igjennom, og det var en spessiell opplevelse å gå i samme fotspor som dem og faktisk stå på steder hvor noe grusomt har skjjedd. Ble sjokkert over alle de grusomme handlingene som ble utført der. Vi hadde en guide som forklarte masse om stedet og hva som skjedde osv. 
En bygning som het Block Nr 11 var en som ikke var endret på i det hele tatt etter krigen. Vi gikk inn og så hvordan de sov, fengselene, kjøkkenet, karantenene, toallettene, steder de ekspreminterte på fanger og bygningen ved siden av var leirens sykehus. 
Det som gjorde mest inntrykk var når vi fikk se flere hauer med barnesko som tyskerene tok fra små barn før de ble fraktet til gasskamre. Uskyldige små barn...huff...Jeg så også små baby sko, like store som feks en musicangel (haha første som slo meg)  som var blitt fratatt...
En lærerrik opplevelse var det....   :)

Imorgen blir det hjem til Bergen, og photoshoot på lørdag. Vi har forresten solgt huset vårt og nå skal vi flytte. Det er litt trist ettersom at jeg har bodd der i 16 år (hele livet). Men samtidig blir det godt å flytte til noe mindre. Grunnen til at vi flytter er alt for god og unødvendig plass og trapper. Gamle folkene blir jo eldre haha så de kan ikke gå opp trapper når de blir eldre, lol. 

 

wooow ble ett langt innlegg

Her er noen bilder, hahaah

Vi har en cupcake butikk hvor vi får en gratis cupcake eller muffins og kaffe/kakao/te gratis hver morgen.

Kjøpte en sykt fin kjole som ikke ser så fin ut på bildet ahahah! Men sitter som ett skudd på og fassongen er annderledes enn på bildet. Men elsker den!

Denne sjokolade butikken er farlig god haha! De lager alt selv av god kvalitet men er litt dyrt. 

En kirkeSpiste lunsj på hardrock cafe idag hvor jeg bestillte en salat som var overraskende god (til å være salat). 

26.02.2014 // 21:48 // reise // Kommentarer (2)

Skrevet av Suzanne // 26.02.2014 // 21:51

Så mangen fine bilder :D

Ha en fin kveld

Skrevet av Kamilla Haaland // 26.02.2014 // 21:53

å, såå mye godt spiselig!! så dødsgodt ut!
hits